Nyheter » Gjenvinner avløpsvann i nye basseng

dampsaga

RørTek er leid inn for å ordne gjenvinning av avløpsvann til byggetrinn II på Dampsaga Bad og Gym. Til høsten står anlegget klart.

– Det nye anlegget skal gjenvinne dusjvann og spillvann fra bassengene. Vannet pumpes gjennom gjenvinnere og varmepumper og blir så godt som nytt igjen, forklarer Frank Langli i RørTek.

Han koordinerer rørleggingsjobben som gjøres av RørTek på Dampsaga.

– Jobben vår er å legge rør og ledninger som fører vannet ut, også skal vi montere sammen komponenter og koble til varmepumpene. Vi har ikke noe med selve bassengteknikken, forklarer Langli.

Arbeidet ble startet opp i februar og det 900 kvadrat store påbygget skal stå klart til høsten 2014.

Den nye delen av Dampsaga Bad og Gym skal inneholde aktivitetsbasseng med bølgemaskin, boblekulp og strømningskanal, et avskjermet basseng med heve-/senkebunn, to store vannsklier (hvorav den lengste er på 96 meter), nytt boblebasseng og krok med barne-/babybasseng.

Prislappen totalt er på 60 millioner kroner. Men ettersom påbygget bygges med energieffektive løsninger, regner Dampsaga Bad og Gym med å spare rundt 500.000 kWh årlig når byggetrinn II er ferdig.

– Vi får et anlegg som gjenvinner varmen, og vi får bedre effekt på ventilasjon- og renseanlegg. Dermed skal energiutgiftene bli lavere etter utbyggingen, sa daglig leder i Dampsaga Bad og Gym, Luige Skrove til Trønder-Avisa 15. november 2013.

– Det er ganske utrolig at de øker vannoverflata i hele anlegget med 70 prosent, men likevel bruker de mindre energi, sier Langli.

dampsaga3

Bortsett fra å ha hatt ansvaret for det kommunale renseanlegget i Løsberga, har ikke RørTek vært borti lignende jobber enn den som nå utføres på Dampsaga.

– Det er et avansert anlegg og dermed litt utfordrende teknisk sett. Men så er vi mange fagfolk som jobber sammen på prosjektet og det er kun gjenvinning av avløpsvannet som er vårt hovedansvar, sier Frank Langli.