Nyheter » Lærerstudenter vant konkurransen om Steinkjers styggeste bad

Daniel Lyng, sønnen Troy og samboer Silje kan glede seg over å få et nytt bad til 100.000 kroner.

Daniel Lyng, sønnen Troy og samboer Silje kan glede seg over å få et nytt bad til 100.000 kroner.

Studentparet Daniel Lyng (26) og Silje Myrmel Stura (25) vant konkurransen om Steinkjers styggeste bad. Nå skal badet pusses opp for minimum 100.000 kroner.

 

– Vi er overveldet. Dette trengte vi, sier det glade paret, som hadde med seg sønnen Troy (2 1/5) på Boligmessa søndag 6. april. Lørdag kveld ble paret oppringt med beskjed om at de var én av finalistene til å vinne Steinkjers styggeste bad – noe som bare var en liten hvit løgn for å få paret til å være til stede under kåringen kl. 16.

– Jeg skjønte ingenting da Sinnasnekker’n sa “Daniel Lyng”. Det gikk så fort og vi trodde vi ville bli ropt opp som én av finalistene. Også vant vi, sier en gledesstrådelende Silje.

– Kan ikke bruke badet

Bergensjenta er i likhet med Daniel lærerstudent og de bor i en eldre bolig i Einar Solstads vei.

– Vi kjøpte et kjempegammelt hus som vi skulle pusse opp, men ettersom vi er studenter, har vi ikke så god råd. Dette badet, som er i andreetasjen, kan vi ikke bruke. Det har ikke gulvvarme, dusjen er ødelagt og doen renner hele tiden. Så vi bestemte oss fort for å delta i konkurransen da vi så at den ble utlyst, forteller Silje.

10 prosent av stemmene

Det var totalt 550 personstemmer da konkurransen ble avsluttet på Boligmessa lørdag kveld. Lyng sitt bad, nr. 86, hadde 10 prosent av stemmene, og var en soleklar vinner med 15 stemmer mer enn badet som kom på andreplass.

– Jeg har jo ikke noe familie her i Steinkjer, så jeg har tryglet naboer, elever og foreldre – ja alle jeg har møtt – om å stemme på badet på vårt, forteller Silje og ler.

Tre firma bidrar til badet

Byggmester Jørgen Binde as og RørTek as har allerede avtalt med paret om å komme på befaring i uka som kommer.

– Da skal vi bli enige om når badet skal stå klart og hva de kan tenke seg å få gjort, forteller Sverre Binde i RørTek as. I tillegg til de to firmaenes innsats, sponser Semi Elektro el-arbeidet.

PS! Vil du vite hvordan badet til Silje og Daniel ser ut? På våre Facebooksider kan du se bilde 86 og de øvrige 113 innsendte bidragene i konkurransen.

Flere vinnere

I tillegg til vinneren av Steinkjers styggeste bad, trakk Sinnasnekker Otto også ut vinnerne av “en rørlegger for én dag” og “én snekker for én dag” blant alle som avla sin stemme i helga. Vinneren av rørleggeren ble Knut Brosveet, mens Jann Olav Stene stakk av med snekkeren.

Vi gratulerer!