Nyheter » Velger stabil og trådløs styrt varme fra vann-vannanlegg

 

RørTek Steinkjer har i det siste installert flere varmeanlegg rundt om i Steinkjer. Roy Grøttheim og Knut Erik Opheim er to av huseierne som nå har stabil og trådløs styrt varme i boligene sine.

Roy Grøttheim bor i Sørlia og tok i bruk sitt vann-vannanlegg fra Nibe i september. Etter et halvt års bruk, er han veldig fornøyd med systemet.

– Det fungerer utmerket og vi ser at strømutgiftene reduseres betydelig, forteller han.

Stor forskjell etter installering

Huset til familien Grøttheim er oppsatt i 1968 og ble tidligere oppvarmet gjennom ved og strøm. Kjelleren var dårlig isolert og hadde en kald gulvtrekk. Store vindusflater i hovedetasjen, kunne også gjøre huset kaldt om vinteren. Men etter at det ble installert vannbåren varme i huset, merket familien en tydelig forskjell.

– Før fyrte vi 3-4 favner med ved pr. fyringssesong. Nå bruker vi verken ved eller vedovn lenger. I vinter har jeg kun brukt ved til en vedfyrt bastuovn. Og når det gjelder strøm, har vi kun 25 kw i forbruk i døgnet, smiler Roy Grøttheim.

Air-condition på Løsberga

Vann-vannsystemet kan også klargjøres for air-condition og dermed gi svalere temperaturer om sommeren. Grøttheim har ikke installert air-condition, men det har Knut Erik Opheim som bor på Løsberga.

– Det blir ofte veldig varmt i huset sommers tid, så jeg installerte like godt air-condition da jeg først investerte i et nytt varmeanlegg gjennom RørTek, forklarer Opheim.

Han fikk installert ny, Nibe varmepumpe i mars og er foreløpig godt fornøyd med stabil varme i boligen.

Trådløst styrt

I Sørlia blir boligen til Grøttheim stående ubrukt i perioder ettersom familien ofte er på lengre reiser. Da er det godt å kunne ha oversikt over varmeanlegget fra hytta eller utlandet gjennom internett.

– Jeg kan styre pumpa via datamaskin, nettbrett eller telefon gjennom en egen tjeneste. Selv om jeg sitter i utlandet, kan jeg justere varmen. Det samme kan RørTek, så det føles trygt å være bortreist i perioder, forklarer Grøttheim.

Ønsker å følge med anlegget

Sverre Binde i RørTek opplyser at det er i RørTeks interesse å ha et oversyn med pumpeanleggene.

– Vi ønsker å trimme anleggene til kunder slik at de fungerer optimalt. Ettersom det er en garantitid på fem år, tilbyr vi denne ekstraservicen. Det er små marginer om å gjøre på justering av turtemperaturen på varmepumpa, så derfor synes vi det er greit å ha kontroll de første årene.

Grøttheim ser klare fordeler med å ha RørTek på vakt i fobrbindelse med varmeanlegget.

– Livskvalitet betyr mer

– Vi var nylig i Åre og Nibe sendte ut en e-post om at det ikke var kontakt med pumpa. Da fikk RørTek samme mail. Sverre sjekket det opp og fikk kontakt med anlegget igjen. Veldig snedig, sier Grøttheim.

Han har ikke angret på at han fikk boret etter vannbåren varme i huset, selv om investeringen kostet i overkant av 200.000 kroner.

– Livskvalitet og inneklima betyr mer enn kronene og jeg ser på dette som en investering i så måte. I tillegg gir anlegget oss stor energisparing over tid, sier Grøttheim.