Nyheter » Nå blir det grunnvann ved Svarttjønna!

RørTek er leid inn for å sørge for at hytta ved Svarttjønna får innlagt grunnvann innen juleferien. Boringen er allerede i gang.

Det er Nord-Trøndelag Turistforening som har leid inn RørTek til å gjøre jobben. Ved Svarttjønna har man lenge hatt vann, men dette er urent vann fra selve tjønna og som ikke kan drikkes.

For å ha renvann på plass, har derfor ildsjel Ole Fladvad kjørt og sparket store kanner med vann til Svarttjønna når det har vært behov. Og behov er det ofte.

– Vi vet at i hvert fall 5000 mennesker oppsøker Svarttjønna i løpet av året, forteller Fladvad.

Borer dypt

Arve Selnes i RørTek tok mandag med seg Fladvad til Svarttjønna for å inspisere. Nordenfjeldske Brønnboring hadde da satt boreriggen på plass, men hadde ennå ikke startet å bore.

– Det skal bores ned til ca. 70-100 meter, så fører vi ned ei pumpe og legger rør med varmekabler fra hullet i grøfta til hytta. Til slutt kobler vi sammen det nye røranlegget med det eksisterende anlegget som er innvendig, forklarer Selnes.

Fra brunt til rent vann

Mens han er på inspeksjon, tar han like gjerne og fyller et lite glass av vannet som er i springen inne på kjøkkenet. Fargen på vannet er langt fra blank.

– Dette var brunt, ja! Samme farge som akevitt, spøker Selnes og legger til at RørTek skal sørge for å stenge tilførselen fra tjønna så fort det nye anlegget tilkobles.

– Det skal bli godt å få nytt vann på plass, smiler Ole Fladvad og understreker at han gleder seg på vegne av alle som valfarter til Svarttjønna.