Nyheter » 12 nye hotellbad i Steinkjer

Quality Hotel Grand pusser opp ei hel fløy med 12 rom. Rørarbeidet er det RørTek som har ansvaret for.

– Vi renoverer absolutt alt i rommene som tilhører denne fløya, helt ned til betongdekket. Disse rommene er ikke blitt pusset opp på flere tiår, så det er på tide, forteller hotelldirektør Stig Y. Larsen.

Han gleder seg til at fløya i andreetajsen er ferdigstilt til jul og at hotellet da kan ta i bruk 12 splitter nye hotellrom. Og det er ikke en dag for tidlig, skal vi tro direktøren:

– Aller helst skulle vi tatt i bruk rommene i går. Vi har veldig godt belegg gjennom hele året og spesielt i midtuken. Det blir flott å kunne tilby rommene til gjester etter hvert som vi nærmer oss julebordsesong og juleshow.

– Godt samarbeid med RørTek

Alt av rør, el, tømmer, inventar, varme og ventilasjon måtte byttes ut og utbedres under ombyggingen som ble startet i juni. Renoveringen koster tre millioner kroner og det er huseier Real Invest AS som står for finansieringen.

RørTek Steinkjer tar hånd om alt av rørarbeid, og det har som regel vært to til fire mann på plass i hotellet de siste månedene.

– RørTek hadde det beste tilbudet og ble derfor tilbudt jobben. Vi har hatt et mangeårig og godt samarbeid med dem som rørleggerfirma og de kjenner hotellet godt og vet hvor rørene går i huset, forteller Larsen.

Rørlegger Reza ordner toalett på ett av hotellrommene som er under oppussing. Foto: Ole A. Kirknes

Nye avløp og baderomsinventar

Arbeidet som er blitt av RørTek er alt fra demontering av gammelt baderomsutstyr, meisling for utskifting av avløp i gulv, opplegg av nye avløp og vannrør i gulv og vegg, og til slutt ferdigmontering av utstyr når badene er blitt flislagt.

– Inventaret som blir montert er toaletter fra Geberit av typen Monolith, dusjvegg på badene i røkfarget glass og blanke profiler, samt nye blandebatterier til, dusj og servant fra Oras Armaturer, forteller rørlegger Lene Johnsen i RørTek.

Går godt for Grand

Tilbake på hotellet kan hotelldirektøren opplyse om at han foreløpig er godt fornøyd med både fremdrift og kvalitet på den jobben som er blitt gjort innen rørleggerfaget og øvrige fag.

– Jeg regner med at dette blir fantastiske rom når de står klare for gjestene våre, sier Larsen.

Og renoveringen stopper trolig ikke helt opp. Like over jul er det nemlig planlagt å bygge om ei ny fløy i andreetasjen. Da er det ni rom som skal totalrenoveres.

– Det går med andre ord godt med oss som hotell i Steinkjer. Vi øker i omsetning og tjener gode penger til eierne våre, sier Larsen med et smil.

 

Tekst og foto: Vigdis Devik