Nyheter » Feirer 30 år med Sydentur

For nøyaktig 30 år siden hadde daglig leder Bill Simonsen sin første arbeidsdag i RørTek. Vi feirer jubileet vårt med å dra til Malaga, Spania.

– Jeg var 26 år og hadde vel mer pågangsmot enn vett og forstand, ler Bill når han tenker tilbake til den første arbeidsdagen for nøyaktig 30 år siden, 27. februar 1988.

Sammen med Kjell Mostervik og Jon Eirik Arntzen stiftet han aksjeselskap og begynte med rørleggertjenester fra lokaler i Bomveien.

To år senere var solgte Arntzen seg ut og antallet ansatte steg til fem. Bedriften flyttet samme år til Seilmakergata hvor RørTek hadde kontor fram til 1996.

Stabil bedrift

Selv om bedriften har gått jevnt og trutt framover, både med tanke på antall ansatte og omsetning, har det ikke alltid vært lett. Det innrømmer også Bill. “De første fem årene var tøffe”, sier han når han tenker tilbake.

Slik er det heldigvis ikke nå! De siste ti årene har RørTek hatt ca. 20-22 ansatte og hatt en stabil omsetning på 30-35 millioner kroner. I 2008 ble også RørTek kjøpt opp av K.Lund i Trondheim.

– Det var et riktig grep av oss. I dag er det stadig vanskeligere å være små. Med K.Lund i ryggen har vi tilgang til bedre innkjøpsordninger og får hjelp og støtte når vi trenger det, sier Bill.

Feirer med Sydentur

I mai tar han med seg ansatte med partnere til Malaga i Spania i fem dager. Da skal 30-årsjubileet feires.

– Vi startet å feire oss selv da vi ble 10 år i 1998, og siden har vi dratt på jubileumsturer hvert femte år. Tidligere har vi vært i København, Praha, Roma, Barcelona og i år blir det Malaga. Dette er turer vi alle setter stor pris på og som jeg synes arbeidsstokken fortjener, sier Bill.

RørTek er i dag det største rørleggerfirmaet i Steinkjer, og tar på seg både små og store oppdrag rundt om i nærområdet og i resten av landet. For tiden jobber RørTek blant annet med et helsehus i Kåfjord i Troms, Flatanger pleie- og omsorgstun og Innovasjonscampus Steinkjer.

Oppdrag utenom Norge

Ja, selv utenlands har RørTek vært i sving ved enkelte anledninger, som for eksempel samarbeidsprosjekter med å sette opp sanitæranlegg i barnehjem i Kirgisistan og Kroatia, rørprosjekt i Afghanistan og boring etter vann i Antarktis!

– Med 22 ansatte blir vi sårbare dersom vi kun skal jobbe med oppdrag basert i Steinkjer og omegn. Derfor har vi også større jobber utenfor fylket. Vi har en sporty arbeidsgjeng, som må tåle mye reising i jobben. Derfor synes jeg de fortjener å få feiret seg selv i mai når vi drar på Sydentur, smiler Bill.