Nyheter » RørTek feirer 35 år

Hele gjengen samlet utenfor lokalene våre i Steinkjer.

Vi har jubileum og har tatt et tilbakeblikk på RørTek sammen med gammelsjef Bill og nysjef Svein Arne.

– Det er vel ingen tvil om at det er mer orden på ting nå enn da jeg startet opp for 35 år siden. Den gangen var jeg ung rørlegger med stor arbeidskapasitet og lite struktur, ler Bill Simonsen. 

Det var i 1988 at trioen Bill Simonsen, Kjell Mostervik og Jon Eirik Arntzen stiftet aksjeselskap og RørTek ble en realitet. 

– Fra tre årsverk i 1988, har vi i 2023 34 faste ansatte i tillegg til ferievikarer. Jeg er ekstra stolt over at seks av 34 er kvinner, sier Bill og får et enig nikk fra sidemann og ny daglig leder, Svein Arne Bøgseth. 

Ny daglig leder Svein Arne Bøgseth og tidligere sjef Bill Simonsen ser tilbake på RørTeks 35 år i bransjen.

Litt minus, mye pluss

Det var ikke bare lett å starte opp ny rørleggerbedrift for 35 år siden, og de første ti årene gikk veksten for RørTek som bedrift sakte, ifølge gammelsjefen. Noen få røde tall har det også vært å finne i regnskapsboka; i 1989, 2000 og 2004.

– I det andre driftsåret, i 1989, gikk vi 2000 kroner i minus, husker jeg. Men ettersom vi hadde gått 4000 kroner i pluss året før, så fant vi ut at det gikk bra, forteller Bill og ler hjertelig. 

De siste ti årene har pilene imidlertid pekt rett oppover for RørTek. I dag er rørleggerbedriften størst på Innherred med 74,5 millioner i omsetning i fjor og et driftsresultat på 8.4 millioner kroner.

Nasjonal og internasjonal

RørTek har vært med på mange spennende oppdrag gjennom 35 år, både i Norge og i andre deler av verden. Innenlands har bedriften vært stasjonert med skiftarbeidende ansatte på Svalbard, i Oslo, Ålesund og Stavanger. 

RørTek har også hjulpet til med sanitæranlegg i barnehjem i Kirgisistan og Jugoslavia, jobbet med et rørprosjekt i Afghanistan og vært i Antarktis og boret etter vann.

– Det ble en milepæl for oss da K. Lund gikk inn som hovedaksjonær i selskapet i 2007. Da fikk vi på plass mer struktur og fikk inn en annen form for profesjonalitet, sier Bill.

Svein Arne vil fortsette det gode arbeidet som er lagt ned i RørTek hittil.

Ny leder – nye visjoner

Fra januar 2023 tok Svein Arne Bøgseth over sjefsstolen, noe Bill mener var både riktig og naturlig.

– Svein Arne har gått løpet hele veien fra lærling, via teknisk fagskole til daglig leder. Han har hatt dokumentert kunnskap fra dag én i RørTek.

Selv mener nysjefen at RørTek er i god vekst og flyt.

– Framover skal vi følge utviklingen i markedet og ha som målsetting å vokse enda mer. Vi må også ha fokus på rekruttering slik at vi sikrer en god tilgang på arbeidskraft når den eldre delen av arbeidsstokken en dag skal takke for seg, sier Svein Arne, og understreker at bedriften ellers skal levere tjenester ut til kunder og oppdragsgivere på samme gode måte som før.

Verktøy og viktighet

– Det har skjedd mye innen RørTek de siste 15 årene som jeg har holdt på her, spesielt innen automatisering og bedre verktøy å jobbe med, sier Svein Arne videre, mens Bill skyter inn:

– Artig at du nevner bedre verktøy. Det var faktisk én av grunnene til at jeg ønsket å starte for meg selv for 35 år siden: Jeg fikk ikke lov til å kjøpe inn alt det nye verktøyet som jeg ønsket meg, ler han.

PS! RørTek feirer 35-årsjubileet med tur til Nord-Italia for alle ansatte med følge. Slik har bedriften feiret hvert femte år siden 10-årsjubileet i 1999. Turen går av stabelen i pinsehelga 2023.

Vi er etter hvert blitt mange ansatte i RørTek. Her er skryteveggen vår med portrettbilder av alle våre dyktige medarbeidere!