Nyheter » Steinkjers styggeste bad er ikke lenger stygt

I april ble badet deres kåret til Steinkjers styggeste. Nå er det ett av Steinkjers fineste.

– Vi er veldig fornøyd. Dette ble kjempebra, smiler samboerparet Daniel Lyng og Silje Myrmel Stura.

Blant 113 innsendte bidrag ble deres bad kåret til Steinkjers styggeste av besøkende på Boligmessa tidligere i år. Lærerstudentene Daniel og Silje jobbet den gangen hardt for at flest mulig skulle stemme på badet deres og stakk av med 10 prosent av stemmene. Premien ble et nytt bad på en verdi av 100.000 kroner som måtte benyttes innen utgangen av 2014.

Dyktige håndverkere gjorde jobben

Konkurransen, som ble initiert av RørTek AS, Byggmester Jørgen Binde og Semi Elektro AS, ble en morsom affære som engasjerte flere av Steinkjers innbyggere til å melde på bad og hanke inn stemmer.

Håndverkere fra de tre bedriftene har jobbet på for å få badet ferdig badet etter at prosjektet kom igang utpå senhøsten. Rørlegger John Arne Giskås gjorde mesteparten av rørlegger- og murejobben, tømrer Jon Einar Holmen sto for snekkering og elektriker Morten Nilsen fikk på plass belysning og annet el-arbeid.

– Alle håndverkerne har vært veldig trivelige å ha i hus, men vi er glad for at vi har badet for oss selv til jul, smiler Silje.

Fra gammelt til nytt

Det gamle badet besto av to små rom, ett do og et lite dusjrom. Veggen mellom ble revet og nytt røranlegg og el ble lagt. Så ble det støpt nytt gulv med varmekabler og lagt flis med sokkel.

Gulvflise er av type Konradssons kakel. På veggene ble det lagt baderomsplater av typen Cracked Cement M66 fra Fibo Trespo, det ble installert baderomsinnredning fra Foss Bad med servantbatteri Rowan og Aktia komplett takdusjpakke ble satt opp sammen med et firkanta dusjhjørne. Den vegghengte doen, Gebrit Monolith, ble installert med sisterne i glass.

– Vi har fått veldig mye skryt av besøkende som synes at badet er blitt fint, forteller Daniel.

– Gleder oss med paret

Han og Silje gleder seg over å ha et fungerende bad på plass i andreetasjen hvor både de og sønnen Troy (3) har soverom.

– Det ble et veldig fint bad til slutt og vi gleder oss med paret over å være ferdig til jul, sier Sverre Binde i RørTek AS og Jørgen Binde i Byggmester Jørgen Binde AS.